Најновије

МИХАЛКОВ: Не може се без бола гледати како Европа уништава саму себе

Толерантност и мултикултуралност праве Европи страшну услугу: у ЕУ стижу људи који не желе да знају европску историју, језике и уметност Старог континента – оценио је Никита Михалков, председник Савеза филмских стваралаца Русије.
Никита Михалков (Фото: Јутјуб)

Никита Михалков (Фото: Јутјуб)

Наступивши пред представницима руске и италијанске културе у амбасади Италије у Москви, Михалков је рекао и ово: „Не може се без бола гледати како данас Европа сопственим рукама уништава саму себе. Људе који сада стижу у европске земље не интересују Данте, Иго, Балзак и Волтер, нико од оних који су стварали културу Европе”. Михалков је истовремено упозорио да су главне несреће нашег времена „глувоћа и егоизам цивилизованог света према другим световима”: „У прилици смо да посматрамо чему све то води. Јер, нама се чини да је нешто добро, а нешто зло и не желимо ни да помислимо да за неког другог и добро и зло могу бити друкчији”. Сусрет у амбасади Италије почео је минутом ћутања за убијене у Паризу, а италијански амбасадор – Ћезаре Марија Рагалини – рекао је да свет данас преживљава „тешка и сурова времена, понекад и крвава”.
Прочитајте још:(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ЕВО КОЛИКИ ЈЕ МОНСТРУМ: Организатор масакра вуче лешеве до гробницеПОЧИЊЕ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Русија, Америка и ЕУ против 40 спонзора Исламске државе!Штајнмајер: Санкције према Русији слика колико смо слаби
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА