Најновије

ЗАТВАРАЊЕ ГРАНИЦА: Словенија демантује, Хрватска разматра

На основу договора земаља чланица Шенгена, Србија је обавештена да ће доћи до затварања граница Словеније и Аустрије, јавио је у уторак увече РТС.
(Фото: Јутјуб)

(Фото: Јутјуб)

Хрватска разматра затварање своје границе, што је већ јуче најавила и Македонија. Како "Блиц" сазнаје, иницијатива за затварање граница је потекла од Словеније, која ову меру назива "успоравањем". То фактички значи да ће они преко своје границе пропуштати највише 2.500 људи дневно. То би значило да ће, уколико Грчка настави овим темпом да пропушта избеглице преко своје границе, највећи проблем имати Хрватска и Србија. Управо због тога, Србија пажљиво прати ситуацију по овом питању, због чега ће, како је најављено, по повратку премијера Александра Вучића сутра из Бујановца и Прешева увече око 21 сат, бити одржана још једна седница Бироа за координацију служби безбедности, на којој ће се разматрати став Србије по том питању. Иначе, протеклих неколико дана, у Србију дневно улази око 4.500 избеглица, што је мање него у протеклом периоду. Тај улазак успорен је и због недавног терористичког напада у Паризу. Државни секретар Министарства унутрашњих послова Словеније Боштјан Шефиц изјавио је да нема говора о затварању границе Словеније. "Словенија не затвара границе, сарађује са суседним земљама“, навели су и из словеначке полиције, пише словеначки 24.ur.
Прочитајте још:Сиријска армија напредује уз помоћ руских ваздушних напада северно од ЛатакијеПОЧИЊЕ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Русија, Америка и ЕУ против 40 спонзора Исламске државе!Француска уништила командни и тренажни центар Исламске државе у Раки
Извор: Танјуг, Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА