Најновије

Ђоковић слаб против Федерера

У другом колу Мастерс купа у Лондону, најбољи тенисер света Новак Ђоковић изгубио је од Швајцарца Роџера Федерера у два сета, са 7:5, 6:2, па ће му за пролазак у полуфинале бити неопходна победа у последњем колу против Томаша Бердиха.
Новак Ђоковић (Фото: nadalnews.com)

Новак Ђоковић (Фото: nadalnews.com)

Овим поразом прекинута је Ђоковићева серија од 15 узасопних победа на Мастерс купу, а срећна је околност што упркос томе и даље има шансу да одбрани титулу. Новак је, такође, први пут изгубио дворански меч после пуне три године и париског мастерса из 2012, када је бољи од њега био Сем Квери. Први играч света вечерас је имао прилику да коначно поведе у међусобним дуелима против Федерера, али поново није успео и Швајцарац је забележио 22. победу у 43. мечеу са српским тенисером. После бриљантних партија у Њујорку, Пекингу, Шангају и Паризу, Ђоковић је синоћ одигао вероватно најслабији меч у сезони. Убедљиво је поражен не због савршене игре Федерера, већ због својих бројних грешака. Новак је направио 22 неизнуђене грешке, уз само 12 директно освојених поена, док је тај однос код Федерера био 19:19, па другачији исход није ни био могућ. После првих десет гемова у мечу ништа није наговештавало овакав исход, али је тада Ђоковић упао у кризу из које није успео да се извуче, Није му помогао ни брејк у другом сету, којим се вратио у игру после Федереровог вођства од 2:0, јер је после тога уследила серија за њега крајње некарактеристичних грешака. Швајцарац у последња четири гема није морао да ради готово ништа, јер се 90 одсто поена завршавало Новаковим грешкама и на крају је то била једна од најлакших победа у дуелима двојице најбољих тенисера света.
Прочитајте још:ПУКОВНИК ИЛ’ ПОКОЈНИК: Овај Михајловићев потез задивио је и Анћелотија! (ВИДЕО)Овако су студенти из Србије показали солидарност са жртвама тероризма у Паризу (ФОТО)„УМРЛА“ ОДМАХ НАКОН МЕЧА: Легендарна Ронда Роузи први пут изгубила меч у својој ММА каријери (ФОТО, ВИДЕО)
Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА