Најновије

Французи и Руси заједно бомбардују упоришта исламиста

Француске и руске снаге наставиле су ваздушне ударе на Раку, најављују појачање напада.
Појачано бомбардовање Исламске државе (Фото: Јутјуб)

Појачано бомбардовање Исламске државе (Фото: Јутјуб)

Француски борбени авиони гађали су ноћас, трећу ноћ узастопно, положаје групе Исламска држава Ирак и Левант у Раки, на северу Сирије, потврдиле су француске власти. Званичници у Паризу најавили су да ће кампања против те организације наредних дана бити само појачана. - Десет ловаца француског ваздухопловства бомбардује Раку - рекао је француски министар обране Jean-Yves Le Drian француским медијима не наводећи друге детаље. Најавио је и како ће данас носач борбених авиона "Charles de Gaulle" кренути пут источног Медитерана ради наставка напада на одређене циљеве, посебно око Раке и Деир ез-Зора. Ле Дриан верује и како се став Русије мења после потврде да је прошлог месеца ИД оборио руски путнички авион изнад Синаја, при чему је погинуло свих 224 путника и чланова посаде.

"Немилосрдан одговор"

Руске власти потврдиле су јуче да је авион који је превозио туристе из египатског Шарм ел-Шеика у Санкт Петербургу срушен тако што је у њему експлодирала бомба ручне израде. Након што је објављена та информација, Русија је најавила да ће извести велики број напада у Сирији и притом користити стратешке бомбардере и крстареће ракете с бродова. И претходну су ноћ француски авиони такође бомбардирали упориште ИД у Раки и уништили један заповедни центар као и центар за обуку. Француска бомбардује положаје ИД у Сирији последња два месеца. Француски председник Франсоа Оланд најавио је како ће одговор Француске на нападе који су се догодили 13. новембра у Паризу, и у којима је погинуло 129 људи, а њих 352 рањено, бити "немилосрдан". Најавио је и како ће се борба против ИД појачати.
Прочитајте још:УЖИВО РАЦИЈА У ФРАНЦУСКОЈ: Жена самоубица се разнела, мозак операције масакра опкољен! (ФОТО, ВИДЕО)Може ли Исламска држава да уједини Обаму и ПутинаНЕШТО СЕ СПРЕМА: Велике вежбе иранске артиљерије
Извор: Al Jazeera

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА