Најновије

НЕМАЧКИ МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ: Париз није последњи, у Немачку се вратило 250 исламиста из ИД

МАЈНЦ - Немачки министар унутрашњих послова Томас де Мезиер упозорио је данас да терористички напади у Паризу вероватно нису и последњи и да би могли бити део плана Исламске државе о ширим акцијама у Европи.
Томас де Мезиер (фото: welt.de видео принтскрин)

Томас де Мезиер (фото: welt.de видео принтскрин)

"На основу свега што досад знамо, Париз је део координиране серије напада такозване Исламске државе", рекао је Де Мезиер на конференцији полиције у Мајнцу. Уколико то буде потврђено, ово би био први напад Исламске државе у Западној Европи, али вероватно не и последњи, рекао је он, оцењујући да су напади у петак показали да иза њих стоје "добро обучени починиоци и дуготрајно и детаљно планирање", пренео је АФП. У више готово истовремених напада на фудбалски стадион, концертну дворану и препуне ресторане у петак увече убијено је 132 људи. Шеф немачке савезне криминалистичке службе Холгер Муенш рекао је на конференцији да се до сада 750 држављана Немачке придружило борби исламистичких екстремиста у Сирији и Ираку од којих се једна трећина вратила и упозорио да би се међу милион тражилаца азила које Немачка очекује ове године могли крити исламски екстремисти. Директор ЦИА Џон Бренан упозорио је јуче да напади вероватно нису планирани као "појединачан догађај", рекавши да се може очекивати да Исламска држава, која контролише делове територије Ирака и Сирије, спрема нове терористичке акције.
Прочитајте још: 
Нападима у Паризу претходили су напади у Бејруту у којима је погинуло 44 људи, рушење руског авиона изнад Египта у коме је погинуло 224 људи, и самоубилачки напад у Анкари у коме је убијено 102 и рањено 500 људи. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА