Најновије

ОВЕ САНКЦИЈЕ ЋЕ ЗАИСТА ЗАПАЛИТИ СВЕТ: Траже од Путина почетак рата против спонзора тероризма!

МОСКВА - Tерористе у Сириjи финансира око 40 земаља, међу коjима су и неке од чланица Г20, изjавио jе пре два дана, на Самиту Г20 у Анталији, руски председник Владимир Путин.
Савет Федерације РФ (Фото: council.gov.ru)

Савет Федерације РФ (Фото: council.gov.ru)

Овако отворене и веома тешке оптужбе и речи руског лидера скренуле су пажњу светске јавности, али Кремљ још увек није открио о којих 40 земаља се ради. Међутим, без обзира што се тренутно може само нагађати о којим земљама је реч и о којим чланицама Г20 је Путин говорио, Савет Федерације РФ покренуо је иницијативу која би могла значити почетак глобалног сукоба. Наиме, Савет Федерације РФ предложио је да на нивоу Уједињених Нација буду уведене санкције свим земљама које спонзоришу и финансирају тероризам. Терористички акт у Паризу је променио ствари на геополитичкој сцени и убрзао неке процесе, па тако идеја о савезништву Русије и Запада није више тако далека. Идеја о широкој коалицији Русије, Америке и Европе у борби против Исламске државе постаје нешто што нико више не може зауставити, па чак и сам амерички председник, Барак Обама, данас је изјавио да је "Русија конструктиван партнер у Сирији". Русија и Запад воде рат санкцијама већ дуже од годину дана и тај рат има негативне последице и по Русију и по Запад, ма колико то они не признавали, али уколико Русија у савезништву са евроатлантистичким блоком уведе санкције против земаља које спонзоришу тероризам и које практично стоје иза бренда "Исламска држава", свет ће крочити на путању великог ратног сукоба. Подсећамо, Владимир Путин, приликом свог гостовања у Њујорку у седишту Уједињених Нација, поручио је још тада земљама које "кокетирају" са терористима да је то веома опасна игра, такође отворено говорећи да одређене земље финансирају тероризам за постизање својих краткорочних политичких циљева. Путин је упозорио да ствари могу измаћи контроли. "Они нису ништа глупљи од вас." - рекао је оштро тада Путин отворено прекоравајући светске лидере који сарађују са терористичким групама. Путин ни тада није директно именовао земље на које мисли, али из свега реченог јасно је да окривљује Сједињене Америчке Државе као некога ко у најмању руку затвара очи пред свим тим девијацијама. Путин је рекао да се против Исламске државе реално боре само војска Башара ел-Асада и курдске добровољачке снаге у Ираку. "То је стварност." - рекао је Путин и на тај начин индиректно оптужио све НАТО чланице да заправо "играју игру", а не води рат против тероризма. Оно што је искристалисано у политичкој елити Русије је факт да борба против тероризма мора кренути борбом против спонзора тог истог тероризма, па је тако и Путин на Самиту Г20 рекао да је први задатак пресећи канале црног тржишта нафте путем којих се финансира Исламска држава.
Прочитајте још:Може ли Исламска држава да уједини Обаму и ПутинаУЖИВО РАЦИЈА У ФРАНЦУСКОЈ: Жена самоубица се разнела, мозак операције масакра опкољен! (ФОТО, ВИДЕО)
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА