Најновије

УНС: Танјуг ипак угашен

БЕОГРАД - Удружење новинара Србије саопштило је да је правна служба Новинске агенције Танјуг до касно у понедељак увече позивала запослене да им каже да више не долазе на посао, што за адвоката УНС нема значај јер морају постојати писане одлуке.
(Фото: Танјуг принтскрин)

(Фото: Танјуг принтскрин)

УНС је у саопштењу додао да је до касно у понедељак увече правна служба Танјуга позивала запослене - једнима да саопшти да „не морају да долазе на посао“, другима да дођу да потпишу уговоре о раскиду радног односа, док су трећи од уредника деска обавештени да „не морају да долазе на посао уколико их нико не буде позвао“. Адвокат УНС Зоран Лакићевић је рекао да „усмени налози лица које није законом овлашћено да заступа фирму не могу имати значај, а недолазак на посао је тешка повреда радне обавезе која за последицу може имати отказ“. УНС је додао да је правна служба Танјуга запосленима рекла да решења о раскиду уговора још нису спремна, те да незванично сазнаје да је председник Синдиката новинара Србије у Танјугу Мирко Драгишић запосленима прво саопштио да је „Танјуг угашен 31. октобра и да ће сви - од директора до портира, добити отказ, отпремнине и бити упућени на тржиште рада“.
Прочитајте још:СПРЕМНИ: Највећа анти-терористичка вежба свих безбедносних служби СрбијеБеоград под опсадом због џихадиста!СРПСКА СТВАР: Србији је потребно да се опет цене витештво и дата реч
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА