Најновије

"Власт убија Србију по налогу ММФ-а"

БЕОГРАД - Министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички изјавила је да ће у буџету за 2016 годину локалне самоуправе добити мање новца и на тај начин извршити уштеду по налогу ММФ.  Према тврдњама Српске лиге,  ММФ је тражио да то смањење буде за 20 посто.
Лидер Српске лиге Александар Ђурђев (Фото: Mc.rs)

Лидер Српске лиге Александар Ђурђев (Фото: Mc.rs)

- Влада Републике Србије наставља да води неодговорну политику која је у интересу ММФ а не народа. Буџет Р. Србије пуне њени грађани, и срамно је да институције ван граница Србије одређују на шта ће бити утрошен тај новца. Самњивањем буџета локалним самоуправама још један је корак у уништавању привреде и животног стандарда грађана. Поред отпуштања из јавног сектора, ово је још једна мера која ће допринети да пре свега мале и неразвијене општине напусте њени грађани. Буџет локалних самоуправа је до сада био изузетно мали са овим смањењем локалне самоуправе ће изгубити сваку фунцкију и могућност да побољшају животни стандард својим суграђанима, са друге стране овим потезом одузима се моћ локалним самоуправама и власт у Србији се још више централизује и прелази у руке једног човека - саопштила је Српска лига. Српска лига тражи од Владе Србије да напусти неодговорну политику према својим грађанима и да прекину да целу државу и народ жртвују зарад својих циљева. - Власт се мора децентрализовати самим тим и повећати буџетска средства локалним самоуправама које би уз одговорну локалну власт на тај начин могла да подигну животни стандард грађанима у својој општини - саопштила је Српска лига.
Прочитајте још:ОПОЗИЦИЈА НАПАЛА МИНИСТАРКУ У СКУПШТИНИ: Зорана, правиш закон за Николића и синове!Љајић: Ово је крај Европске Уније
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА