Најновије

КАД ПОМЕШАШ ЕРДОГАНА И "ФОКС": Турци објавили аудио снимак упозорења руским пилотима (ВИДЕО)

МОСКВА - Турска телевизија Фокс објавила је данас аудио снимак, на коме се, како тврди, чују упозорења пилота турских ловаца Ф-16 руском Сухоју пре него што је СУ-24 оборен.
Фокс ТВ (Фото: ЈуТјуб)

Фокс ТВ (Фото: ЈуТјуб)

"Приближавате се турском ваздушном простору, промените правац на југ одмах," рекао је глас на енглеском, преноси Раша тудеј. Аудио снимак, чија аутентичност није могла бити проверена, био је пропраћен архивским снимком руских авиона. Подсећамо, капетан Мурахтин, преживели пилот обореног Сухоја, дао је изјаву за новинаре у руској бази Хмејмим. На питање новинара да ли су прешли на територију Турске, капетан Мурахтин каже да то није могуће да се десило „ни на један секунд“. „Та могућност је искључена. Ни на један секунд! Ми смо летели на висини од око 6 хиљада метара и прегледност је била, како се у нашем пилотском сленгу каже, „милион на милион“. Цео лет сам ја контролисао до момента експлозије. Имао сам одличан преглед, и по карти и на терену, и савршено сам знао где се налазимо.“ – каже капетан Мурахтин. „Ракета се нашла у репу нашег авиона изненада. Ми нисмо стигли да направимо противракетни маневар.“ – објаснио је он ток самог напада и каже да је турска авијација да је хтела могла да их упозори, али да никаквог упозорења није било. Подсећамо, пилот Сергеј Александрович Румјанцев је страдао, а капетан Константин Мурахтин је преживео и сиријска војска га је одвела у руску базу Хмејмим.
Прочитајте још:ПОЧЕЛА РУСКА ОСВЕТА: Сатирање код места рушења СухојаТРИПУТ ПО СРПСКИ: Тома изљубио Колинду, код трећег пољупца покушала да побегне (ВИДЕО)ЛАВРОВ ОТКРИВА НОВЕ ДЕТАЉЕ: Руски авион срушили Американци!?
Извор: Танјуг / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА