Најновије

ЕРДОГАН БИ ВРАТИО ВРЕМЕ: "Волели бисмо да никад нисмо оборили руски авион"

АНКАРА - Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изразио је данас жаљење због обарања руског авиона и поручио да би Турска желела да се то никад није догодило.
Реџеп Тајип Ердоган (фото: Јутјуб принтскрин)

Реџеп Тајип Ердоган (фото: Јутјуб принтскрин)

У обраћању својим присталицама, Ердоган је поново бранио деловање Турске и критиковао Русију због њених акција у Сирији, пре него што је изнео своје жаљење због обарања авиона. "Ми бисмо желели да се то никад није догодило, али се догодило. Надам се да се нешто попут овога, више неће догодити", рекао је Ердоган. Турски председник је казао да би обе стране требало да приђу овом проблему на позитивнији начин, пренео је АП. Он је истакао да би састанак у Паризу могао да буде прилика за превазилажење напетости и поновио позив да за сусрет са руским председником Владимиром Путином на маргинама Конференције о клими која у понедељак почиње у француској престоници. Нешто раније, Турска је издала упозорење својим грађанима да избегавају путовања која нису хитна у Русију. Турско министарство спољних послова је саопштило да издаје упозорење јер се путници из Турске суочавају "са проблемима" у Русији и додало да грађани треба да одложе планове за путовања док се "ситуација не разјасни". Турска је у уторак на граници са Сиријом оборила руски бомбардер Су-24, што је први пут у пола века да је једна НАТО чланица оборила један руски авион, што је наишло на оштру реакцију Москве.
Прочитајте још: 
Русија је након тога ограничила туристичка путовања, оставила турске камионе да чекају на граници, конфисковала веће количине намирница увезених из Турске и почела са припремом ширих економских санкција, навела је америчка агенција. Изрвор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА