Најновије

ПЕСКОВ: Москва има информацију да Ердоганов син шверцује нафту са ИД

ВЛАДИВОСТОК - Реакције Турске на инцидент са руским борбеним авионом, кога су турске ваздухопловне снаге обориле изнад Сирије, подсећају на театар апсурда, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Дмитри Песков (Фото: РИА Новости)

Дмитри Песков (Фото: РИА Новости)

"Председник Турске је дао изјаву у којој је рекао да би у случају да је турски авион оборен изнад Сирије то сматрао чином агресије. Онда, како квалификовати оно што се догодило са руским авионом?", упитао је Песков у интервјуу за ТВ програм "Вести у суботу". "Слушајте, то је нека врста театра апсурда", рекао је Песков. Песков је казао да је тешко предвидети потезе турског руководства, али није желео да говори о најнегативнијим последицима инцидента, каква би на пример била могућност да Турска блокира навигацију, навео је ТАСС. "Сада, можемо да потврдимо само ово: руски пилоти су обезбеђени од нових претњи, инсталиран је систем противваздушне одбране и оставимо по страни апокалиптична сценарија те врсте", поручио је Песков. Према његовим речима, турска пословна удружења у Русији подигла су се на највиши степен узбуне након обарања руског авиона у Сирији. "Добијамо јако пуно сигнала од представника турских бизнис и цивилних организација које послују у Русији - сви су на највишем нивоу узбуне и нико не може да одгонетне зашто је турски председник Реџеп Тајип Ердоган то урадио“, нагласио је Песков. Песков је поручио да такви потези који се оцењују као "најстрашније провокације", ни у ком случају не могу да буду "у интересу НАТО, ни Русије, па на крају крајева ни саме Турске“. Коментаришући да ли је син турског председника умешан у илегалну трговину нафтом са припадницима терористичке организације Исламска држава, Песков је истакао да Москва располаже том информацијом, иако није могао да прецизира колико је она тачна, пренео је Спутњик. Турски ловац Ф-16 оборио је у уторак ујутро руски бомбардер Су–24 у близини границе Турске са Сиријом.
Прочитајте још: 
Један пилот, који се катапултирао, убијен је кад су терористи са земље пуцали на њега, а приликом операције спасавања, у којој је евакуисан други пилот, погинуо је и један војник. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА