Најновије

Битка за Спартак трајала неколико сати, Украјинци морају да подвију реп

Насеље Спартак – које се налази поред Доњецка, са његове северне стране, и има стратешки значај за одбрану главног града ДНР – тренутно је подељено попола између зараћених страна.
Украјинска војска (Фото: kp.ua )

Украјинска војска (Фото: kp.ua )

Украјинска армија је покушала – иако је на снази примирје утврђено Минском-2 – да га заузме у целини. За то је користила све осим најтежих артиљеријских система, ракета и тенкова, али је на крају била приморана да затражи обуставу ватре. Битка је потрајала неколико сати, а посебно активни су били украјински снајперисти. „Цеви” су замукле пола сата након што су борци Доњецке Републике добили дозволу своје команде да отворе паљбу у по противничким позицијама. Напад је дошао из правца Авдејевке. Украјинци су покушали да опколе борце бригада ДНР „Восток” и „Сомли”, али им то није успело. У Доњевку тврде да су Украјинци имали „значајне губитке”.
Прочитајте још:СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ НАПАДА КРЕМЉ: Разместили сте артиљерију у Сирији!ПЛАНИНСКИ ПУТЕВИ ЛАТАКИЈЕ: Крвави напад на колону Сиријске арапске армије (ВИДЕО)ПУТ КРВИ: Овде се одлучивала битка за Алепо (ВИДЕО)
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА