Најновије

Попијте чај од банане и цимета сат времена пре спавања. Бићете одушевљени ефектом!

Погледајте зашто је комбинација банане и цимета тако добра за ваше здравље, нарочито за миран сан.
Попите чај (Фото: pixabay.com)

Попите чај (Фото: pixabay.com)

Квалитетан сан је веома важан за ваше опште здравље. Уколико се пробудите уморни и напети, то ће се сигурно негативно одразити на ваше свакодневне активности.

Зашто банане?

Ово укусно воће је одличан извор калијума и магнезијума који, према резултатима научних студија, утичу веома повољно на сан. Ови минерали опуштају мишиће и смањују негативан утицај претераног лучења котизола, хормона стреса.

Зашто цимет?

Поред тога што чају даје пријатан укус, цимет ће вас и опустити. Поред тога, цимет регулише и варење и циркулацију, што такође утиче на сам квалитет сна.

Како се прави чај од банана и цимета

Потребно је: Једна банана Литар воде Прстохват цимета Прокувајте воду, па јој додајте и банану којој сте одсекли крајеве а пре тога добро опрали. Оставите банану да се кува око 10 минута. Процедите воду и сипајте је у шољу, па додајте и цимет. Испијајте овај чај сат времена пре одласка на спавање. Имаћете миран сан и пробудићете се одморни и пуни енергије.
Прочитајте још:ИЗНЕНАДИЋЕТЕ СЕ: Погледајте шта може да се деси ако преломите лек пре него што га попијетеКако да препознате да ли сте се прехладили или имате грипБАЦАТЕ КОРЕ ОД МАНДАРИНА? Ни не слутите шта могу да излече (РЕЦЕПТ)
Извор: Ствар укуса

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА