Најновије

Са гашењем Танјуга и ова чувена реченица из "Лајања на звезде" одлази у историју (ВИДЕО)

Пре тачно 72 године, једног магловитог новембарског петка, на радију су се први пут зачуле речи "Танјуг јавља, Танјуг јавља".
Како Танјуг јавља, ја те волим (фото: Јутјуб принтскрин)

Како Танјуг јавља, ја те волим (фото: Јутјуб принтскрин)

Од тада, па све до данашњег дана, те речи су биле синоним за тачне информације, али и за једну од најбољих изјава љубави у историји српског филма. Питање је да ли ће неки будући клинци уопште знати значење најбоље форе из "Лајања на збезде", јер ће Танјуг данас емитовати своју последњу вест. "Како Танјуг јавља, ја те волим". Ово су речи којима је Филозоф изјавио љубав лепој Даници у легендарном филму "Лајање на звезде". Иако ће ова фора следеће године прославити пунолетство, готово да нема особе која је не зна - и која се неће са сетом насмешити када је чује. Као подсетник на неко друго време, када су се љубав није изјављивала преко статуса на Фејсбуку, ова реченица ће свакако још дуго живети, али деца која данас имају годину дана вероватно никад неће моћи у потпуности да је схвате. Јер се Танјуг (Телеграфска агенција нове Југославије) баш на дан оснивања званично гаси. Данас ће ова новинска агенција емитовати своју последњу вест, а колико сутра ће 180 запослених бити упућено на биро рада.
Прочитајте још: 
Престанком важења Закона о Танјугу, 31. октобра у поноћ, формално-правно је престала да постоји национална новинска агенција, али вести и даље стижу. Извор: 24sata.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА