Најновије

РАМБО АМАДЕУС: Ништа од трећег светског рата

Опет се пумпа национализам и инсистира на поделама, тврди култни музичар и творац појма "турбо-фолк", Рамбо Амадеус, у јавности мање познат као Антоније Пушић.
Фото: Јутјуб

Фото: Јутјуб

"Национализам је тема до 300 евра прихода месечно. Њима се сервира та прича. Кад плата пређе 500 евра, онда почиње разговор о гардероби и кафићима. Кад пређе хиљаду, онда је топ тема здрава храна, летовања и зимовања, а кад се попне на више од три хиљаде, онда престаје свако паламуђење. Људи онда причају о временској прогнози и љубави", наводи аутор хитова као што су "Смрт попа Мила Јововића". С обзиром на то да већина људи на овим просторима има просечну плату од 300 до 500 евра (ако уопште и прима плату), зато национализам и јесте доминантна тема, каже овај музичар, иначе дипломирани туризмолог, преноси хрватски Експрес. "Како другачије оправдати тако бруталну чињеницу да је стандард у време социјализма био пет пута већи него у капиталистичком амбијенту, него да је свима она друга нација крива. Национализам је само пуштање магле, једна димна завеса, као кад сипа баци црно да би побегла или ухватила рибу. Тако и једно младо капиталистичко друштво баца то црнило национализма да би капитализам могао несметано отети још мало. Национализам је параван за капитализам, отпочетка", каже он у интервјуу за хрватски Еxпресс.

Да ли нас чека тотални рат?

"Кад сам ишао у гимназију, био сам одличан ученик. Тада је постојао предмет Одбрана и заштита. Предавао нам је професор Матија Дабовић. У склопу предмета имали смо геостратешку анализу, говорило се о покрету несврстаних и могућности трећег светског рата. И он је тада рекао да, с обзиром на то да су велике силе и атомске силе, до трећег светског рата неће доћи. Али ратови ће бити ограничени, на ограниченим територијима, а ратоваће се углавном због ресурса те ће то, временом, повећати и стимулисати међународни тероризам. То сам учио са 16, дакле 78./79. Данас је 2015. и гле шта имамо. Разни локални ратови и међународни тероризам. Дакле, трећег светског рата неће бити. Мада, нама Балканцима то и није нека утеха, с обзиром на навике", закључује Рамбо Амадеус.

Ријалити програм су доказ да телевизија умире

Сетите се хауба за сушење косе: То је било модерно једно време, али се показало сувишним. Међутим и данас постоје жене које ставе виклере и седну под хаубу. али, да не анализирамо зашто то раде, свакако је губљење времена. Исто је с телевизором. Он је медиј који умире и ријалитији су његове самртне муке. Телевизије немају више пара за производњу програма и најјефтиније им је да доведу неке људе који су довољно деградирани да немају више шта да раде, него да поделе своју интиму с публиком и у том технолошком хропцу гледамо овакве програме. Убрзо ћемо имати ријалитије из старачких домова и болница. Гледаћемо како људи умиру или се рађају. Наравно, ако још будемо расположени за гледање у телевизор.
Прочитајте још:НОВИ ОБАМА: Вил Смит улази у трку за председника?
Извор: ekspres.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА