Најновије

Снимак бруталног хапшења жене која је прешла на црвено запрепастио Балкан (ВИДЕО)

У Осијеку је насилно приведена 66-годишњакиња јер је прешла улицу док је на семафору било црвено светло.
Насилно привођење 66-годишње жене (Фото: Јутјуб)

Насилно привођење 66-годишње жене (Фото: Јутјуб)

Снимак насилног привођења 66-годишње жене у центру Осијека, због тога што је прешла улицу док је на семафору било црвено светло, шокирао је јавност у регији. Полицајац крупније грађе срушио је старију жену на бетон и везао лисицама након што је одбила да стане, након чега је полиција саопштила да је употреба силе у том случају била оправдана. На снимку се на почетку види како полицајац покушава да заустави и легитимише жену, али му се она опире и понавља: "како вас није срамота" и "имам својих приватних проблема". Након тога полицајац почиње да користи силу како би је спречио да побегне, па чак позива и појачање: "Једна жена бежи и пружа отпор, хитно пошаљи помоћ". Након бројних осуда, о читавом случају се огласила и осјечка полиција. "Полицијски службеник (...) уочио је непознату женску особу, која је у својству пешака прелазила улицу у време када је за пешаке било укључено црвено светло. У циљу утврђивања починитеља прекршаја, полицијски службеник јој је пришао и затражио на увид личну карту, што је она игнорисала и наставила да се креће", наводи се у саопштењу.

Употребили "средства за везивање"

Додаје се да је полицајац кренуо за њом, укључио камеру и упозорио је да се цео поступак снима. "Полицијски службеник је употребио телесну снагу како би онемогућио њено даље кретање. Женска особа је уз гласно негодовање, наставила да пружа активан отпор, покушавајући да се ослободи од захвата полицијског службеника, због чега је полицијски службеник наставио са употребом телесне снаге". "На место догађаја је пристигао и други полицијски службеник ППРП Осијек па су над женском особом употребили средства присилне телесне снаге и средства за везивање. Полицијски службеници су потом привели особу ради утврђивања идентитета, где је утврђено да се ради о 66-годишњој хрватској држављанки", наводи се. Додаје се да је у просторијама полиције утврђено "да женска особа није задобила повреде" због полицијске силе. Мештанки Осијека биће уручен прекршајни налог "због почињених прекршаја из Закона о сигурности саобраћаја на улицама Закона о личној карти". Снимак тог инцидента затражила је на преглед Општинска државна адвокатура у Осијеку. "Након прегледа, адвокати су констатовали да полицијски службеници нису противправно поступали. Након анализе описаног догађаја начелник полицијске управе употребу средстава присиле оценио је оправданом и законитом", саопштили су из полиције. www.youtube.com/watch
Прочитајте још:ФИЛМСКА ПОТЕРА У КРАГУЈЕВЦУ: Отели малолетника и терали га на орални сексТукао и мучио жену, када је стигла полиција покушао да је закоље!
Извор: Ал Џазира

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА