Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ПЕСМА РУГАЛИЦА ИСТИНИТА? Откривено да ли је Хитлеру фалило јаје

Давно изгубљена медицинска документација, из периода када је Адолф Хитлер одслуживао затворску казну због покушаја државног удара 1923. у Минхену, открила су да је песма ругалица, коју су својевремено певали британски војници, истинита - фирер је имао само један тестис.
Хитлер (Фото: Википедија)

Хитлер (Фото: Википедија)

Медицински картон Адолфа Хитлера, који се појавио на аукцији у Баварској 2010, професор Универзитета Ерланген Нирнберг Питер Флајшман тек је недавно добио прилику да га испита. На основу овог медицинског извештаја, направљеног током прегледа 1923, Флајшман тврди да је Хитлер имао крипторхидизам десног тестиса. Он је објаснио да се у нормалним околностима тестиси спуштају из унутрашњости тела у скротум током детињства, али је извештај показао да је тај процес у Хитлеровом случају био непотпун. Након ових сазнања испоставило се да је популарна песма ругалица, осмишљена 1939. како би нашкодила угледу нациста, потпуно тачна. Најчешћа верзија ругалице, коју су у глас певали британски војници, ишла је овако:
"Göring has only got one ball, Hitler's [are] so very small, Himmler's so very similar, And Goebbels has no balls at all."
У преводу: "Геринг има само једно јаје, Хитлерова су такође веома мала, Химлерова су веома слична, а Гебелс нема јаја уопште" Постојала је и друга верзија, у којој се у првом стиху уместо Геринга спомиње Хитлер. У безуспешном државном удару, познатијем као "Пивнички пуч", који се одиграо од вечери четвртка, 8. новембра до раног поподнева петка, 9. новембра, 1923, вођа нацистичке партије, Адолф Хитлер, славни генерал из Првог светског рата, Ерих Лудендорф, и друге вође Кампфбунда, неуспешно су покушали да преузму власт у Минхену, у Баварској. Три дана након пуча, Хитлер је ухапшен и оптужен за издају. Суђење Хитлеру је почело 26. фебруара 1924. и Хитлер је заједно са Хесом осуђен на пет година Фестунгхафта због издаје. Фестунгхафт је био тип затвора у коме није било присилног рада, ћелије су биле релативно удобне, а затвореницима је било допуштено да примају вишесатне посете готово свакодневно. Ово је била уобичајена казна за људе за које би судија веровао да су имали часне, али погрешно усмерене мотиве. И од ове прилично благе казне, Хитлер је одслужио само мало, преко осам месеци.
Прочитајте још:
Извор: Блиц/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА