Најновије

ПАЖЊА: Гојазни чешће имају рак

Жене које у младости муку муче са вишком килограма, у позним годинама чешће оболевају од различитих облика карцинома, нарочито тумора дојке, закључили су стручњаци са америчког Националног института за рак.
Смањи храну! (Фото: Pixabay)

Смањи храну! (Фото: Pixabay)

До тога су дошли на основу истраживања, које је обухватило око 100.000 дама у периоду менопаузе. Испитанице су одговарале на питања колико су имале килограма у 18 и 35 година, али и после 50. рођендана. Испоставило се да жене, које су се угојиле 20 до 30 кг, ризикују 1,5 пута више да оболе од рака дојке у односу на оне које имају исту килажу као у младости. - Хормон естроген је један од главних криваца за тумор дојке, а производи се у масним ћелијама. Код гојазних жена његова концентрација је очигледно већа. Ипак, неопходно је да се расветле још неке, до сада нејасне везе, између начина исхране и обољевања од рака - нагласила је Џудит Ен, члан истраживачког тима.
Прочитајте још:ТРИ ТИПА УЖАСНИХ МУШКАРАЦА: Уста су им обично пуна секса!ЗАМОТАЛА ЈЕ СТОМАК У ПЛАСТИЧНУ ФОЛИЈУ: Резултат ће вас одушевити!
Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА