Најновије

СТРЕЛКОВ: Ни о каквом примирју нема ни речи

Истакнути руски ултранационалиста Игор Стрелков објаснио је тренутну ситуацију у Новорусији, осврнувши се на примирје које је потписано у Минску.
Стрелков (Фото: РИА новости)

Стрелков (Фото: РИА новости)

На питање да ли се обе стране у придржавају тог примирја Стрелков каже: - Никако. Нарочито не у последњих недељу дана. Ни о каквом примирју нема ни речи. Према његовим речима примирје се ипак једно време поштовало, али сада она постоји само у извештајима ОЕБС. - Мање или више примирје је било поштовано од друге половине септембра до прве половине новембра. Сада, од друге половине новембра, никаквог примирја нема, оно постоји само у извештајима ОЕБС, организације која као и увек има анти-руски став. Да се ситуација у Новорусији поново захуктава сведочи изјава Стрелкова који наводи да су у току артиљеријске борбе. - У Донбасу се воде јаке артиљеријске борбе, понегде чак и јаке пешадијске борбе. Само, ни једна ни друга страна не прелази у нападе, за сада те борбе су само позиционог типа – рекао је Стрелков.
Прочитајте још:The Telegraph: CIA потпуно оманула у процењивању судбине и могућности РусијеАсадова армија наставља са потискивањем терориста источно од ДамаскаПесков о новим санкцијама САД-а: Одговорићемо адекватно!
Извор: srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА