Најновије

The Telegraph: CIA потпуно оманула у процењивању судбине и могућности Русије

Није се потврдила прогноза о судбини Русије коју је 2000 по наруџбини CIA направила већа група експерата – објавио је The Telegraph.
ЦИА (Фото: nbcnews.com)

ЦИА (Фото: nbcnews.com)

Британски лист је подсетио да су ти експерти пе деценију и по – на велику радост Ленглија, Беле куће, Стејт департмана и Пентагона – предвиђали да ће Русија тешко поднети губитак статуса велике силе и да ће користити своје резерве природног гаса да би тај статус повратила. Други део истог предвиђања је био: Русија ће до 2015-те постати слаба држава којој ће за утицање на међународну политику остати само право вета у Савету безбедности УН. Та прогноза не само да се није оправдала, већ је Русија – наглашава The Telegraph – свој утицај проширила од Грчке до Сирије, успела је и да поврати Крим, а још успева да осујећује амбициозне планове Запада. И та прогноза из 2000-те оманула је на још неким тачкама. Примера ради, предвиђала је уједињење Северне и Јужне Кореје и фомирање државе Палестине. У октобру је Конгрес САД започео неформалну истрагу поводом грешака америчке „обавештајне заједнице” везаних за укључивање Русије у рат у Сирији и рат у Донбасу. CIA је на тапету и због омањивања поводом Кине и острва Спратли. „Обавештајна заједница” се – одмах по покретању истраге – пожалила да сен располаже „информативним могућностима у окружењу Владимира Путина”.
Прочитајте још:ЖЕСТОКО: Акција руских хеликоптера у Сирији (ВИДЕО)РЕКОРДНО: Ево колико треба минута Русима да реагују у Сирији! (ВИДЕО)Песков о новим санкцијама САД-а: Одговорићемо адекватно!
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА