Најновије

Ђурић: Очекујемо потпуну примену Бриселског споразума

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да Београд очекује да споразум из Брисела о ЗСО буде примењен у потпуности.
Марко Ђурић (Фото: РТС принтскрин)

Марко Ђурић (Фото: РТС принтскрин)

Како је додао, за Србију је једино меродаван договор од 25. августа о успостављању Заједнице српских општина. „Очекујемо и захтевамо пуну примену Бриселског споразума”, рекао је Ђурић за РТС. Он је додао да Србија захтева и од међународне заједнице да без одлагања обезбеди пуну примену споразума постигнутог у Бриселу. „Нас нико није питао ни кад је усвојен тај покрајински устав, због тога данас и разговарамо у Бриселу и мислим да је поштовање Бриселског споразума једини начин да се настави нормализација односа и да се реше сви проблеми који постоје измеду Београда и Приштине”, рекао је Ђурић. Косовски Уставни суд одлучио је да ће Заједница српских општина (ЗСО) бити успостављена као што је предвиђено првим споразумом који су крајем августа у Бриселу потписали представници Београда и Приштине. Суд је одлуку донео на захтев председнице Косова Атифете Јахјаге, али је, како се наводи, утврдио да поједини принципи споразума о ЗСО нису у потпуности усклађени са косовским уставом, пренела је РТК 2. Овом одлуком, како се наводи, престаје привремена мера уведена 10. новембра ове године, којом је суспендована свака активност око формирања ЗСО.
Прочитајте још:АГЕНЦИЈА ПРЕСУДИЛА: Гашић „само мало“ у сукобу интересаМНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Шешељева понуда Војвођанима!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА