Најновије

Николић: Да ми неко дође са причом о рушењу Вучића...

БEOГРAД - Да би неко срушио премиjера Србиjе Aлександра Вучића, мора да нађе неког jачег од њега, а у Србиjи таква личност не постоjи, изjавио jе председник Србиjе Tомислав Николић.
Томислав Николић (Фото: Јутјуб)

Томислав Николић (Фото: Јутјуб)

Николић jе у данашњем интервjуу за "Вечерње новости" рекао да, имаjући то у виду, не мисли да jе било некакве завере у смислу да неке западне амбасаде раде на обарању владе. "Зашто се увек апострофира Запад када се нешто дешава у Србиjи? Mи смо са њима успоставили много добре односе и немамо разлога да од њих страхуjемо као некада", истакао jе Николић. Према његовим речима, Србиjа више ниjе земља у коjоj би Запад мењао сваког председника кога изабере народ све док не дође онаj коjи би био у потпуности по њиховоj вољи. Николић каже и да о Вучићевом рушењу не разговара ни са ким пошто jе, како наводи, знао да рушења нема. "Да ми jе било ко дошао са том причом, био би истеран одавде", нагласио jе Николић. Oн каже и да његов сусрет са потпредседницом Владе и министарком грађевинарства, саобраћаjа и инфраструктуре Зораном Mихаjловић не значи њихово помирење, већ jе повод за њихов разговор био Закон о озакоњену обjеката. На питање зашто jе потписао таj закон, а потом утврдио да су неки његови делови противуставни, Николић каже да jе био на путу те да му jе садам дана мало да закон прочита и утврди да ли jе у складу са Уставом. "Kада председник има дилему коjу не може до краjа да реши, његова дужност jе да потпише закон, jер он ниjе последња одбрана Устава већ Уставни суд", прецизирао jе Николић.
Прочитајте још:„Друг Стефановић“ диже устанак на ТвитеруЧАНАК НАЈАВЉУЈЕ НЕСТАБИЛНОСТ: Биће великих проблема уколико се не повуче закон о пољопривредном земљишту!
Упитан да ли ће викендице његових синова бити срушене, Николић каже да, "пошто се расправа у Скупштини свела на њихове две соjенице", ниjе могао да одбиjе да потпише закон, а да jе његова дилема везана за друге људе за коjе не зна да ли могу jош нешто да стекну у животу ако им се оно што су створили сруши. "A када бих знао да нећу подстаћи даље рушење, наговорио бих синове да своjе куће сруше сами", закључио jе председник Николић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА