Најновије

РЕКТОР ПОЗВАО СТУДЕНТЕ НА ОРУЖЈЕ: "Ја га носим у задњем џепу, набавите и ви па да научимо памети муслимане" (ВИДЕО)

Ректор Универзитета Либерти, Џери Фолвел Џуниор, тражио је од студената да са собом на кампусу носе оружје за случај оружаног напада. На то је и додао да ће на тај начин моћи "да заврше са оним муслиманима и пре него што уђу у зграду универзитета".
Ректор Фолвел (фото: Јутјуб принтскрин)

Ректор Фолвел (фото: Јутјуб принтскрин)

- Потпуно ми је ван памети ово што говори председник САД да треба појачати контролу оружја. Да је неко од тих људи у том Комјунити центру имао оно што ја управо сада имам у задњем џепу... - рекао је Фолвел, машивши се за задњи џеп. Уследиле су овације и аплаузи, а након тога је наставио са недоумицом да ли да покаже оружје. - Не знам да ли је незаконито да га сад извучем напоље - казао је, а потом наставио: - Увек сам сматрао да када би више добрих људи имали дозволу за оружје, онда бисмо могли да завршимо са тим муслиманима и пре него што упадну овде и почну да убијају. Зато желим да искористим прилику да вас охрабрим да набавите дозволе. Нудимо бесплатан курс и хајде да их научимо памети ако се икада појаве овде -поручио је Фолвел пропраћен френетичним аплаузом и овацијама студената.   Неки ипак сматрају да је ипак отишао предалеко када је његова порука била упућена директно муслиманима. Ипак, он не сматра да је тиме некога увредио, јер је све време мислио искључиво на Саједа Фарука и Ташфин Малик, пар који је убио 14 особа на југу Калифорније ове среде. - Има много добрих и мање добрих муслимана - рекао је ректор и истакао да је више него очигледно мислио на дешавања у Калифорнији и Паризу. - Шта ако би бар један студент на факултету имао дозволу за ношење оружја у тренутку када терориста упадне у кампус? На стотине живота би било спашено - поручио је Фолвел. Гувернер Вирџиније Тери Меколиф критиковао је ову изјаву ректора коју сматра "исхитреном и одвратном". - Моја управа и ја се трудимо да учинимо Вирџинију отвореним местом у ком су сви добродошли, а такође радимо на безбедности свих наших грађана. Изјава господина Фолвела је исхитрена и одвратна и њоме скреће пажњу са наших најбитнијих циљева - рекао је Тери.
Прочитајте још: 
Ректор Фолвел је додао да универзитет само подстиче студенте да одговорно носе оружје, а да је и он сам решио да набави пиштољ после недавних напада. Извор: Правда, Блиц, Foxnews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА