Најновије

БИО ПРИСТОЈАН И ОБИЧАН ЧОВЕК?! Ко је заправо Рус - кољач џихадиста? (ФОТО/ВИДЕО)

Након што је у новембру убијен злогласни Џихад Џон, Британац Мухамед Емвази, џихадисти су га заменили Русом Анатолијем Земљанком (28). Он је, по угледу на свог претходника, прошле недеље у Сирији пред камерама одрубио главу свом земљаку Магомеду Касијеву (23), родом из Чеченије.
Џихад Влад (Фото: Јутјуб)

Џихад Влад (Фото: Јутјуб)

Пре погубљења, Касијев се представио и објаснио да је регрутован и да је, са страним пасошем, успео да дође до Сирије и територије са џихадистима. Џихад Влад је потом брутално убио Касијева. За Исламску државу, он је био руски шпијун у Сирији. Крвник је у видеу, попут Џихад Џона, претио крвопролићем. Међутим, за разлику од претходног џелата, који је увек претио Западу, Џихад Влад прети Русији и њеном председнику Владимиру Путину. Слушај ме, Путине, сиријски режим нас је бомбардовао пре него што сте ви дошли, онда и Америка и њени кукавички савезници, а данас бомбардујеш ти. Током бомбардовања убили сте муслиманску децу, жене и старце. Убићемо ваше синове за сваког сина којег сте овде убили. Срушићемо ваше куће за све куће које сте овде срушили - запретио је Анатолиј пре него што је преклао Магомеда. За разлику од бившег кољача Емвазија, који је био маскиран, Земљанка није имао никакву заштиту преко лица, те је његов идентитет одмах откривен. Анатолиј је рођен у Нојабрску у Сибиру као син Светлане Земљанке, жене православне вероисповести која је цео живот држала продавницу у којој је продавала посуђе. Његов бивши учитељ каже за њега да је увек био лош ученик, али да никада није био насилан. – Био је лош ученик и његове оцене су биле, да кажем, задовољавајуће. Није био хулиган, већ сасвим обичан, просечан дечак – прича његов учитељ. Анатолиј, који се налази на руској државној потерници, постао је муслиман и придружио се радикалној групи Ишкан. Пре него што је отишао у Сирију похађао је часове бокса две године и то, наводно, са својом девојком. Његов бивши тренер, пак, тврди да се ни као спортиста није посебно истицао. Земљанка је прошле године отишао у Сирију, а две године пре тога примио је ислам, док је још студирао. Тада је основао и локалну исламистичку организацију Ишкан, која је касније забрањена у Русији.
Прочитајте још:Асадова армија повратила контролу над аеродромом код Дамаска, напада у две провинцијеУКРАЈИНА: Могућност новог „Мајдана“
Извор: Дејли мејл

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА