Најновије

Још лоших вести за љубитеље меса

После вести о томе да је сланина наводно канцерогена и да виршле у себи имају људску ДНК, ново истраживање је открило да су људи који једу више грилованог меса изложени већем ризику добијања рака бубрега.
Препознајте канцерогено месо (Фото: pixabay)

Препознајте канцерогено месо (Фото: pixabay)

Не мисли се само на црвено месо са роштиља већ и на пилеће месо. Тексашки универзитет је упоредио 659 пацијената којима је недавно дијагностиован рак бубрега са 699 пацијената који немају рак. “Рак бубрега је међу десет најчешћих облика рака и код мушкараца и код жена”, изјавило је америчко Удружење за ову болест и додало да из непознатих разлога стопа пацијената са раком бубрега се све више повећава од 1990. године. Резултати тренутне студије ово повезују са обрасцем у исхрани која се претежно своди на конзумирање меса. Истраживачи су установили да људи са две генетске мутације имају већи ризик добијања рака уколико једу гриловано месо, али за детаљније резултате неопходна су даља истраживања. “Када будемо идентификовали више гена моћи ћемо да издвојимо групу људи која је има висок ризик појаве рака бубрега због конзумације меса и месних прерађевина”.
Прочитајте још:ОТКРИЈТЕ НА ВРЕМЕ: Ово су први симптоми канцера!СКИНИТЕ САЛО БРЗИНОМ СВЕТЛОСТИ: Ова дијета је лака, једноставна и за месец дана 10 кг мањеИзбегните прехладу уз помоћ ових савета
Извор: Б 92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА