Најновије

ВУЧИЋ: Напад у Гораждевцу је напад на цео српски народ на КиМ

БЕОГРАД- Напад у Гораждевцу на српску кућу у којој живи и седмогодишња девојчица је напад на целокупан српски народ који живи на Косову и Метохији, поручио је данас премијер Александар Вучић истакавши да је то лоша и онеспокојавајућа вест, те да очекује озбиљан приступ одговорних међународних представника.
Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Премијер је најавио да ће колико данас разговарати тим поводом са више иностраних званичника и о НАТО-у и о Еулексу. - Ово је напад на целокупан српски народ који живи на КиМ, јер је нападнута кућа са више метака у којој живи седмогодишња девојчица - рекао је премијер новинарима после састанка са нордијским компанијама, не желећи притом да, како је рекао, говори и о најбаналнијој димензији напада - скрнављењу српских споменика. Он је рекао да не очекује ништа од Приштине, али очекује од међународних актера да предузму мере и у складу са својим обавезама заштите Србе у том делу Метохије, али и свуда на Косову и Метохији. Влада Србије ће, додао је, послати своју делегацију да посети Србе у Гораждевцу, он ће ускоро посетити Гораждевац и друга места на КиМ. - Желим да их охрабрим да остану да живе, а наш је посао да обезбедимо њхову сигурност и уверен сам да ћемо морати по том питању добре резултате - казао је премијер Вучић и додао да је ово веома лоша вест, те да верује да ће одговорни у међународнијој заједници озбиљно и одговорно да приступе решавању овог проблема. У Гораждевцу је јутрос рано пуцано на неколико кућа, возила и споменик који се налази у центру тог метохијског села. Срећом, повређених није било.

Вулин: Некажњено зло се враћа

Напад на Србе у Гораждевцу је срамота међународне заједнице на Косову и Метохији, која наставља да допушта да се злочини над Србима понављају и не кажњавају, поручио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин. - Када не откријете убице српске деце у Гораждевцу, онда морате да знате да ће се некажњено зло вратити - истакао је Вулин у писаној изјави медијима. Министар подсећа да је када је Србија пре две године затражила да се истрага о том злочину у Гораждевцу поново отвори и убице пронађу одговорено да нема нових доказа. Нада се да сада има доказа да се бар покушај масакра над гораждевачким Србима расветли и починиоци казне када још увек нико није кажњен за масакр над српским децом крај реке Бистрице. - Међународна заједница има прилику да докаже да јој је стало до Срба на Косову и Метохији. А то ће доказати само проналажењем злочинаца и њиховим кажњавањем - напоменуо је Вулин.
Прочитајте још:ГАШИЋ: Борићу се против злостављања женаСТЕФАНОВИЋ ЗАХТЕВА: Хоћемо имена нападача на Вучића, нећемо да чекамо вечно!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА