Најновије

МЕДВЕДЕВ: Русија је добила позив од Турске за рат! Одговорили смо им...

Анкара је дала Москви основ за почетак рата, али је Русија одбила да одговори реципрочним мерама, рекао је данас премијер Руске Федерације Дмитриј Медведев.
Дмитриј Медведев (Фото: kremlin.ru принтскрин)

Дмитриј Медведев (Фото: kremlin.ru принтскрин)

Медведев је ово изјавио одговарајући на питање новинара о обарању руског авиона Су-24 од стране турских авиона Ф-16. "Наравно, данас, у овој ситуацији — рат је најгоре што може да се деси. Управо зато је била донета одлука да се не одговори реципрочно на то што су урадили Турци, а они су наравно прекршили све норме међународног права, извели су у суштини акт агресије према нашој земљи, дали су, како се каже међународним правним језиком казус бели, тј. основу за почетак војних акција. Руско руководство и председник земље нису се одлучили на то. Међутим, било је потребно да им покажемо да ц́е они одговарати за то. Управо зато, у интересу безбедности наших грађана, донета је таква одлука“, објаснио је руски премијер. Подсетимо, Турска је оборила руски војни авион на граници са Сиријом зато што је, како тврди турска војска, повредио ваздушни простор Турске иако је више пута упозорен, док руско Министарство одбране истиче да руски авион није нарушио турски ваздушни простор. Турски премијер Ахмет Давутоглу рекао је у Аману да је Турска имала право да одговори на повреду свог ваздушног простора и да би свет требало да зна да ће Турска урадити "шта год је неопходно" како би гарантовала безбедност своје земље. Нешто раније је руски председник Владимир Путин рекао да је напад на руски авион Су-24 "ударац у леђа који су Русији нанели саучесници терориста" и упозорио да ће обарање руског авиона имати озбиљне последице по руско-турске односе. Тим поводом се огласио и Пентагон саопштивши да обарање руског авиона СУ-24 од стране турске ратне авијације представља самостални чин Анкаре а никако деловање коалиције којој припадају и САД. Руски медији објавили су снимак реконструкције обарања Су-24 кога су погодили данас изнад Сирије турски авиони Ф-16.
Прочитајте још:НИ НУКЛЕАРНА БОМБА МУ НЕ МОЖЕ НИШТА: Стиже Путинов суперсат (ВИДЕО)Путин: Надам се да против Исламске државе неће морати да се употребе нуклеаркеПОЛ КРЕЈГ РОБЕРТС: Ако Русија не успе да пробуди Европу, рат је неизбежан
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА