Најновије

Шулц Ципрасу: "Ништа добро из овог неће изаћи"

БРИСЕЛ - Председник Европског парламента Мартин Шулц изразио је забринутост због проруског става нове грчке владе.
Шулц упозорио Ципраса (Фото: Википедија / sigmalive.com)

Шулц упозорио Ципраса (Фото: Википедија / sigmalive.com)

"Рекао сам Ципрасу: ви тражите солодарност од европских партнера, али је ваш први корак као премијера био кршење солидарности у спољној политици. Ништа добро из тога неће изаћи. Он је то схватио", рекао је Шулц, коментаришући став Грчке по питању санкција против Русије. Нова грчка влада изразила је раније жаљење због пооштравања антируских санкција. Шулц је рекао да је циљ таквог става Атине само да покаже грчкој јавности да су нови људи дошли на власт. Лидери ЕУ затражили су почетком седмице пооштравање санкција против Русије због ситуације у Украјини, подсећа агенција Спутњик. Грчка је рекла да се противи новим санкцијама Русији јер оне директно наносе штету грчкој привреди, посебно пољопривредном сектору, након што је Русија увела забрану увоза хране из земаља ЕУ, САД и још неких савезника у августу 2014. године. Председник Европског парламента Мартин Шулц изразио је забринутост поводом жеље нове грчке владе на челу са Алексисом Ципрасом да сарађује са Русијом.

"Најмањи општи именитељ ове коалиције (радикалне левице СИРИЗА и партије Независни Грци) је одбацивање "тројке" кредитора и достигнућа европске интеграције. Мене исто тако брине и жеља за сарадњом Грчке са Русијом", цитирају РИА Новости изјаву Мартина Шулца.

Прочитајте још:Ципрас: Морамо да предахнемо и направимо сопствени програм!ЕВРОПА У ШОКУ: Русија отплаћује грчки дуг од 240 милијарди евра?!ЕУ: Питање грчког дуга мора бити решено на миран начин

Извор: Срна / Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА