Најновије

Aсад: Ваздушни удари неће поразити екстремисте ИС

ДAMAСK/ЛOНДOН - Сириjиски председник Башар ал Aсад изjавио jе данас да се ваздушним ударима коалиционих снага не могу поразити екстемисти Исламске државе (ИС) у Сириjи, док међународна заjедница не почне да сарађуjе са сириjском воjском на терену.
Башар ал Асад (Фото: syriaalyom.com)

Башар ал Асад (Фото: syriaalyom.com)

У интервjуу британском Би Би Си-ју, Aсад jе одбацио наводе да се Дамаск придружио међународноj коалициjи против ИС. "Не, дефинитивно не можемо и не желимо из jедног простог разлога jер не можемо да будемо у савезу са земљама коjе подржаваjу тероризам", рекао jе Aсад мислећи на подршку коjе Запад даjе другим побуњеничким групама на териториjи Сириjе у борби за његово збацивање са власти у Дамаску, пренела jе агенциjа AФП. Истовремено Aсад jе потврдио да Сириjска влада прима неке опште информациjе о ваздушним активностима међународне коалициjи на своjоj териториjи у борбу против ИС од септембра прошле године и негирао било какву директну сарадњу. "Понекад, они пренесу поруку, општу поруку. Не постоjи диjалог. Имамо, да кажемо, информациjе, али не диjалог", рекао jе Aсад за Би Би Си и додао да треће стране, међу њима Ирак, преносе информациjе. Aсад jе негирао да сириjске владине снаге неселективно бацаjу импровизоване бомбе - "барел" по упориштима побуњеника у коjима смртно страда на хиљаде цивила и навео да су такве оптужбе против Дамаска "детињаста прича".
Прочитајте још:Милитанти ИСИС-а одрубули главу мушкарца због врачања и „призивања магије“ (ФОТО)Обраћање поједине Светогорске братије војсци народне одбране
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА