Најновије

Eво шта су све Украјинци данас освојили на фронту код Мариупоља (МАПА)

МАРИУПОЉ - У изненадном нападу на фронту код Мариупоља, Украјинци су успели да заузму места Лебединское, Бернјанское,  Широкино уз Азовско море и места Павлопол и Коминтерново која се налазе северније. Према Украјинским изворима садашња линија фронта се налази на правцу Широкино - Коминтерново.
Мапа је без Павлопла који је северније (Фото: Гугл мапе)

Мапа је без Павлопла који је северније (Фото: Гугл мапе)

Украјинци тврде да су данашњом акцијом одбили опасност за Мариупољ, а да након повлачења артиљерија снага Новорусије више није опасност по ову луку. Украјинци признају да су искористили чињеницу да је већи део артиљерије ДНР-а био пребачен на фронт ка Дебаљцеву. Украјински извори јављају о 16 рањених и двоје мртвих. Занимљиво је да нема информација о губицима снага ДНР, а према украјинским извештајима изгледа да су се њихове снаге повуке ка Новоазовску без већег отпора. Украјински посланик Антон Грашченко саопштио је да је офанзива батаљона "Азов" испунила свој примарни задатак а то је "да присиле снаге ДНР да део артиљерије и трупа повуку од Дебаљцева како би бранили Новоазовск". У извештају са фронта, Украјинци наводе да су заробили курира који је носио новац у вредности од 30.000 гривни који је био намењен за плате бораца ДНР-а.
Прочитајте још: Офанзива: Јединице Новорусије гранатирале војно седиште Украјинаца у КраматорскуСнаге Новорусије заузеле све стратешке позиције око Дебаљцева (ВИДЕО и МАПА) Новоруси опколили и Хрвате!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА