Најновије

ИНФОРМАЦИОНИ РАТ: Друштвена мрежа "Твитер" у рату против Русије

МОСКВА - Роскомнадзор, руска државна институција надлежна за телекомуникационе мреже и надлгедање Интернета, саопштила је да из неког разлога Твитер не испуњава законске прописе Руске Федерације, нити жели да сарађује са државним институцијама Русије.
Твитер (Фото: controversialtimes.com)

Твитер (Фото: controversialtimes.com)

Александар Жаров из Роскомнадзора је рекао за медије да "Твитер не испуњава своје законске обавезе, укључујући ни оне на пољу сузбијања екстремизма и тероризма". Он каже да је током 2014. године, компанија Твитер одговорила на преко 3000 захтева власти САД и открила америчким властима идентитет многих Твитер корисника, док није одговорила ни на један захтев власти Руске Федерације. Русија је мрежи Твитер упутила 108 захтева за одређене информације, али није добила ниједан одговор. "Велика је разлика у понашању наспрам руских и америчких власти од стране ове мреже." - каже Жаров. Твитер себе доводи у незгодну позицију и доводи у питање законитост пословања ове компаније на територији Русије, истакао је представник Роскомнадзора, Александар Жаров. Он је рекао да ће ускоро бити послат шири допис у вези овог проблема администрацији ове компаније и да ће се захтевати одговор и објашњење понашања компаније наспрам захтева руских власти.
Прочитајте још:Снуп Дог инвестира у технолошке стартапове, али само уколико се баве марихуаном!
"Погледајте Немачку, Турску, САД и услове под којима тамо послује Твитер. Готово сви ти велики сервиси су под јурисдикцијом државе у којој послују." - каже Жаров. Он је истакао да руски закони у односу на законе поменутих земаља уопште нису тако рестриктивни и подсетио да је у Турској ова мрежа чак забрањивана била. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА