Најновије

Путин и Обама разговарали телефоном - Бела кућа не помиње слање оружја

ВАШИНГТОН – Председник Сједињених Америчких Држава Барак Обама разговарао је данас са председником Русије Владимиром Путином о ескалацији сукоба у истиочном делу Украјине и о „подршци коју Русија тамо пружа сепаратистима”, саопштила је Бела кућа.
Бела Кућа (ФОТО: whitehousemuseum.org)

Бела Кућа (ФОТО: whitehousemuseum.org)

Током телефонског разговора, Обама је поновио подршку САД украјинском „суверенитету и територијалном интегритету”, изјавио је званичник из Савета за националну безбеднопст, пренео је АФП. Обама је истакао да број жртава у сукобима у Украјини расте и нагласио да је важно да председник Путин искористи прилику да се у разговорима у којима учествују Русија, Француска, Немачка и Украјина постигне мирно решење, пренео је Ројтерс. Председник САД је рекао и да ће, уколико Русија настави агресивно деловање у Украјини, укљуцујући слање војника, оружја и финансирање подршке сепратистима, цена коју ће Русија платити порасти, наведено је у саоштењу Беле куће. Бела кућа је раније данас саопштила да је украјински председник Петро Порошенко информисао Обаму о новој рунди мировних разговора усмерених на обезбеђивање прекида ватре на истоку Украјине.
Прочитајте још:Новоруси опколили и Хрвате!
Обама и Порошенко разговарали су телефоном у тренутку када Обама разматра слање убојите војне помоћи украјинској војсци, пренео је АП. Бела кућа није навела да ли је у разговору било реч о слању војне помоћи Украјини. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА