Најновије

Алармантан раст броја муслимана у Великој Британији

ЛОНДОН - Извештај Муслиманског већа Велике Британије је показао да је број припадника исламске вероисповести у Великој Британији у периоду од десет година порастао за 75 посто.
Сцена са једног од исламских протеста у Лондону (Фото: dagospia.com)

Сцена са једног од исламских протеста у Лондону (Фото: dagospia.com)

Према резултатима извештаја, који су прикупљени на основу података из пописа становништва 2011. године, број муслимана у Великој Британији је порастао са 1,6 на 2,7 милиона, док незванични подаци који су прибављени путем анкете “Ипсос Мори” показују да је број муслимана у Енглеској чак четири пута већи од броја забележеног пописом из 2011. Према попису из 2011. године, укупно 2,7 милиона особа, које живе у Енглеској и Велсу, и око 81.000 у Шкотској и Северној Ирској, изјаснили су се као муслимани. Претходни резултати пописа из 2001. године су показали да је у Великој Британији живело 1,6 милиона муслимана. Попис становништва је показао да у Британији живи 63,2 милиона становника. Истраживање Муслиманског већа је показало да је сваки 12. ученик у Великој Британији припадник исламске вероисповести, а да је близу половине муслимана, који данас живе у Великој Британији, рођено у тој земљи. Истраживање је, такође, показало да се 73 посто њих осећају Британцима.
Прочитајте још:
У извештају се наводи да је сваки трећи муслиман у Великој Британији млађи од 15 година, док је четири посто муслимана у тој земљи старије од 65 година. Овај проценат код осталих становника износи 16 посто. Извештај Муслиманског већа је показао да само шест посто муслимана у Великој Британији с потешкоћама говори енглески, док је 24 посто муслимана у тој земљи завршило факултет. Такође, 71 посто муслиманки у Великој Британији, старосне доби од 16 до 24 године не ради, док 57 посто муслиманки старосне доби од 25 до 49 године има запослење. Када је реч о остатку британске популације, исте старосне доби, 80 посто жена ради. Према подацима из пописа становника 2011. године, у Енглеској је свака 20 особа припадник исламске вероисповести. Извор: okano.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА