Најновије

Грцима ипак стиже помоћ из Европе?

БЕРЛИН - Немачка штампа јавља, позивајући се на изворе из Европске централне банке, да је она својим мерама омогућила централној банци Грчке да домаћим банкама додели 65 милијарди евра.
Стижу еври? (Фото: skai.gr)

Стижу еври? (Фото: skai.gr)

Европска централна банка (ЕЦБ) повећала је данас обим Хитног фонда за очување ликвидности (ЕЛА) за пет милијарди евра, чиме је централној банци Грчке омогућено да домаћим банкама додели средства у износу до 65 милијарди евра, јављају немачки листови Франкфуртер алемајне цајтунг и Ханделсблат, позивајући се на изворе из ЕЦБ. Управа ЕЦБ-а је прошле недеље одбила да прихвати грчке обвезнице као колатерал за позајмице комерцијалним банкама, пребацујући тако терет на централну банку у Атини која сада мора да финансира домаће банке средствима из програма ЕЛА, која имају неповољнију камату, преноси агенција Франс прес.
Прочитајте још:
Из тог разлога, грчка централна банка ће морати да обезбеди пословним банкама додатне десетине милијарди евра из тог програма у наредним недељама, извештава Ројтерс, уз подсећање да Извршни одбор ЕЦБ може да ограничи исплату средстава из тог фонда уз двотрећинску већину гласова. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА