Најновије

Чешки националисти: Организујемо протесте за српско Косово заједно са Пољацима и Словацима!

ОСТРАВА- Ове године грађани Чешке поново организују протесте против признања независности Косова, први у организацији омладине радничке партије социјалне правде одржаће су у суботу у Острави, док се дан након тога у Прагу организује удружење пријатеља Срба са Косова, а на скупу сваке године говоре посланик доњег дома чешког парламента Јарослав Фолдина, сенатор горњег дома Јарослав Доубрава, као и режисер филма Отето Косово Вацлав Дворжак.
Део колоне на протесту 2014. године (Фото: kosovo.delnickamladez.cz)

Део колоне на протесту 2014. године (Фото: kosovo.delnickamladez.cz)

У интервјуу за Правду председник омладине радничке партије Ерик Лампрехт говори о томе зашто чешки националисти бране суверенитет Србије на Косову, као и о сарадњи са организаторима протеста у Пољској и Словачкој. 1. Шта вас мотивише да организујете подршку за Србе на Косову ? Постоје два главна разлога зашто смо гласно изражавамо своју подршку Србима на Косову. Многи људи у нашој земљи осећају снажну историјску везу између Чеха и Срба и сматрамо као своју дужност да устанемо против страшне дрскости Запада , који је украо срце Србије и дао га Албанцима . Други разлог мора бити јасан да све рационално мислеће људе . Косово је само почетак . Циљ америчких финансијских елита је да поремете Европу и да уништи националну свест завичајних европских народа . Потребно је одлучно стати против тога. 2. Колико дуго радничка омладина организује протесте против независности Косова , и какве манифестације сте имали ? Годинама организујемо протесте против независности Косова од 2012. Међутим , 2008. године, када наша омладинска организација још увек није постојала, Радничка партија социјалне правде је организовала демонстрације у Прагу као реакцију на проглашење "независног Косова". 3. Како бисте објаснили да читаоцима у Србији ваше политичке ставове? Ми смо националисти . Ми стојимо против материјалистичке верзије либералне демократије и њених потрошачких вредности . Ми строго одбацујемо агресивну политику америчког империјализма . Наш идеал је Европа сачињена од слободних , суверених народа у њиховим природним и историјским границама . То је још један разлог зашто се залажемо са очување српског Косова . 4. Ваша странка је забрањена у прошлости за оптужбе за екстремизма , али је у вашим званичним партијским документима јавно проглашено какве погледе имате и којим се противите, које је ваш поглед на политички прогон, и слободу говора у Европи ? Да , забрана наше странке била је типичан пример "слободе говора" у Европи . Начин како се " исправни " морални и етички ставови диктирају је невероватан. Слобода размишљања је чврсто ограничена. Поред тога ми се трудимо да не пређемо те границе и да ми не будемо ти који су прекршили правила. У нашој земљи граница слободе говора је веома танка. Ми увек покушавамо да се придржавамо закона , али систем често нађе разлог за наш прогон . Слична је ситуација и у целој Европи. Међутим такве забране су вероватно најбољи доказ ко је у праву . 5. Ове године се организују два протеста у Чешкој, а прошлих година су организовани у Словачкој, Пољској, чак су ове године организовани и у Белгији, да ли сте у контакту са другим организацијама у Европи које одржавају протесте против независности Косова? У овом случају , ми смо у контакту са националистичким групама у Словачкој и Пољској. Они ће такође као гости учествовати на нашем демонстрацијама у Острави .
Прочитајте још:Чеси положили венац прецима стрељаним јер нису хтели да убијају СрбеРезолуција СРС о распуштању ЕУ, добила подршку странака и организација у Европи!
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА