Најновије

Дан после потписивања споразума 10 мртвих у нападу кијевских снага (ВИДЕО)

ЛУГAНСK - Десеторо људи, међу којима је било и деце, погинуло је, а мноштво их је рањено у ратом разореној украјинској области Донбас у петак рано ујутру, када су украјинске снаге наставиле са гранатирањем подручја Доњецка и Луганска.
Ужаси у Доњецку (Фото: Новоросинформ)

Ужаси у Доњецку (Фото: Новоросинформ)

Украјинска артиљерија поново је отпочела гранатирање Доњецка и Луганска рано у петак, непосредно након што су окончани Мински мировни преговори. Напад се одиграо мање од дана након што је на састанку лидера Русије, Немачке, Француске и Украјине у Минску успешно договорен прекид сукоба у Донбасу. Поред осталог, договор који се састоји од 13 тачака подразумева прекид ватре почев од 15. фебруара и повлачење тешког наоружања и страних војних формација. Истовремено, документ од Украјине захтева да се обавеже на прихватање новог Устава и имплементацију закона који би „неким деловима области Доњецка и Луганска“ дозвољавао посебан статус. Заменик команданта штаба устаника самопроглашене Доњецке Народне Републике Едуард Басурин изјавио је да украјинске снаге безбедности не показују спремност за испуњавање договора о прекиду ватре, постигнутог у Минску на састанку шефова држава „Нормандијске четворке“. Синоћ у Луганску:
Прочитајте још:У Дебаљцеву опкољени и Французи, Британци, Пољаци и БелгијанциНемци оптимисти поводом Минска-2, Мекејн уверен да неће „држати воду” ни недељу дана
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА