Најновије

Јеремић: Не размишљам да се кандидујем за председника Србије

БEOГРAД - Председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развоj (ЦИРСД) Вук Jеремић изjавио jе вечерас да не размишља да се кандидуjе за председника Србиjе, а да влада jош ниjе донела одлуку о евентуалноj кандидатури за генералног секретара УН.
Вук Јеремић (Фото: ЈуТјуб Скриншот)

Вук Јеремић (Фото: ЈуТјуб Скриншот)

Србиjа jе jедна од земаља коjа се за ту позициjу квалификуjе, подсетио jе Jеремић. "Председнички избори су у далекоj будућности.Tо jе у домену фикциjе", рекао jе Jеремић гостуjући у емисиjи "Oко" на РTС и додао да сада првенствено посвећен изградњи института ЦИРСД, чиjи jе оснивач. На питање о контактима са ДС, Jеремић jе одговорио да са садашњим председником те странке Боjаном Паjтићем има коректне односе, али да нису разговарали о његовом политичком ангажовању. "Ниjе таjна да смо Паjтић и jа увек имали коректне односе. Oн jе изузетно пристоjан човек, што се не може рећи за све његове претходнике и за све колеге из моjе бивше странке", додао jе он. На питање да ли има сазнања о кандидатима Србиjе за генералног секретара УН, Jеремић, иначе бивши председник Генералне скупштине УН, коjи jе у jавности помињан као кандидат, рекао jе да Влада Србиjе, коjа доноси одлуку о евентуалноj кандидатури, то jош ниjе учинила. "Да ли ће доћи до одлуке да Србиjа има кандидата за генералног секретара о томе само влада може да донесе одлуку. По мом разумевању таква одлука jош ниjе донета", рекао jе Jеремић и додао да нема конкретно прописаних рокова за такву одлуку.
Прочитајте још:Медведев зове Вучића у Москву
Oн jе, међутим, подсетио на чињеницу да су неки кандидати већ месецима у кампањи и да "та ствар не може да се одлаже унедоглед". Председник француског института за међународне односе Tjери де Mонбриал рекао jе синоћ на панелу "Запад и Русиjа: нови хладни рат?", поводом представљања другог броjа часописа "Хоризонти" у издању ЦИРСД, да би Jеремић био добар кандидат за ту позициjу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА