Најновије

На овом предлогу закона би и грчка СИРИЗА позавидела Србији

БЕОГРАД - Политичка организација Трећа Србије предала је јуче Народној Скупштини Републике Србије текст  Закона о општем репрограму дугова које становништво има према државним фирмама. Трећа Србија следеће недеље планира да крене у скупљање 30.000 потписа колико је потребно да се овај закон нађе пред посланицима Србије. 
Фото: Трећа Србија

Фото: Трећа Србија

Предлог који је поднела Трећа Србија предвиђа да одлагање плаћања новчаних обавеза односно потраживања која су доспела до дана 10. фебруар 2015. године, на име испоручених односно извршених комуналних и других услуга које врше јавна и јавно-комунална предузећа, као и субјекти којима је вршење комуналне или делатности од општег интереса поверено уговором или по било ком другом правном основу, у складу са овим Законом. Одлагање се односи на следеће услуге и то: снабдевање водом за пиће, пречишћавање и одвођење атмосферских и отпадних вода, производња и дистрибуција топлотне енергије, управљање комуналним отпадом, градски и приградски превоз путника, дистрибуција и испорука гаса, управљање гробљима и погребне услуге, управљање јавним паркиралиштима, обезбеђивање јавног осветљења, управљање пијацама, димничарске услуге, дистрибуције електричне енергије, железничког и поштанског саобраћаја, телекомуникација, потраживање радио-станице и радио-телевизијске станице за употребу радио-пријемника и телевизијског пријемника, и то у случају да су исте извршене за потребе домаћинстава односно физичких лица. Осим што би се на 15 месеци одложило плаћање, били би прекинути сви поступци извршења који се воде ради наплате потраживања за поменуте услуге. Налажено би било и органима извршења да одмах обуставе свако даље поступање ради наплате потраживања ове врсте. Закон нуди још једну велику погодност за грађане Србије. Након истека рока од 15 месеци, приспеле обавезе би се плаћале на 15 месечних рата.
Погледајте ПРЕДЛОГ ЗАКОНА
Уколико би овај предлог Треће Србије био усвојен он би за многе грађане Србије представљао спас од банкротства.
Повезане вести: Ко ово не би подржао: Замислите да сви наши дугови нестану на 15 месеци!Трећа Србија: Закон о општем репрограму дугова становништва предат Скупштини
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА