Најновије

САД: Русија наставља да распоређује тешко наоружање у Украјини

ВAШИНГTOН, KИJEВ, MOСKВA - Сjедињене Aмеричке Државе оптужиле су Русиjу да наставља да распоређуjе тешко наоружање у источноj Украjини, пре него што jе прекид ватре договорен ове седмице ступио на снагу.
Портпарол Псаки (Фото: ЈуТјуб)

Портпарол Псаки (Фото: ЈуТјуб)

Портпаролка Стеjт департмента Џен Псаки, рекла jе да су СAД добиле извештаj о премештању тешког наоружања из Русиjе у источну Украjину током последњих неколико дана, као и да jе таj процес jош у току. "Jасно jе да то ниjе у духу овонедељног споразума", рекла jе Псаки новинарима. Oна jе додала да jе руска воjска распоредила велике количине артиљериjе и више система за лансирање ракета и да их jе употребила за гађање украjинских позициjа. "Уверени смо да ти системи припадаjу рускоj воjски а не сепаратистима", рекла jе Псаки и додала да руске трупе дуж границе припремаjу велику испоруку залиха за проруске снаге на истоку Украjине, пренео jе AФП. "Све стране мораjу да покажу потпуну уздржаност уочи прекида ватре у недељу, укључуjући моменталну обуставу напада руске воjске и сепаратиста на Дебаљцево и друге украjинске градове", нагласила jе Псаки.
Прочитајте још:Ернест: Председник Обама је против доставе оружја Украјини
На преговорима у Mинску 11. и 12. фебруара усвоjен jе пакет мера за примену септембарских споразума и договорен прекид ватре од 15. фебруара. Договорено jе и повлачење тешког оружjа са линиjе раздваjања, коjе треба да почне наjкасниjе другог дана од почетка прекида ватре и да буде комплетирано у року од четрнаест дана. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА