Најновије

Данас последњи разговори Грчке и Брисела пре састанка еврогрупе

БРИСЕЛ - Званичници Грчке и Европске уније састали су се данас у Бриселу ради додатних консултација о проблему решавања грчког дуга уочи заседања еврогрупе у понедељак, 16. фебруара.
ЕУ у проблему (Фото: ibtimes.co.uk)

ЕУ у проблему (Фото: ibtimes.co.uk)

"Није реч о преговорима, већ о размени ставова како бисмо боље разумели позиције једни других. Преговори су у току, а о њиховом напретку ће институције известити на састанку еврогрупе у понедељак", изјавио је један неименовани званичник ЕУ, а преноси агенција Франс прес. За сутра нису заказани никакви нови преговори, пошто би све стране укључене у разговоре требало да поднесу извештај својим владама како би обавиле завршне припреме за састанак еврогрупе у понедељак. Консултације су почеле јуче, након што је грчки премијер Алексис Ципрас на самиту лидера Европске уније представио предлог за решавање проблема грчког дуга.
Прочитајте још:ПОБИО ИХ ЈЕР СУ МУСЛИМАНИ? Американац убио троје студента и предао се полицији! (ФОТО, ВИДЕО)
Немачка канцеларка Ангела Меркел је поручила да је потребан компромис свих страна, али је такође упозорила Грчку да поштује услове из међународног пакета помоћи. Холандски министар финансија и председник еврогрупе, Јерун Дајселблум, изјавио је јуче да је песимистичан у погледу брзог постизања договора о грчком дугу, наводећи да Грци имају огромне амбиције, али да су им могућности ограничене, због тешког стања у ком се налази грчка привреда. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА