Најновије

Форејн Полиси: Кина је кључна за будућност Евроазијског Савеза

ВАШИНГТОН - Портал Раша Дајрект (Russia-Direct.Org), специјално издање магазина Форејн Полиси посвећено Русији, објавио је текст под насловом "Кина је кључна за будућност Евроазијског Савеза" у којем прави паралелу са блоком БРИКС и оцењује да је БРИКС ништа без Кине, те да то важи и за Евроазијски Савез.
Русија и Кина - два највећа непријатеља САД (Фото: zerohedge.com)

Русија и Кина - два највећа непријатеља САД (Фото: zerohedge.com)

Портал наводи да се Евроазијски Савез развија доста динамично, наводећи да је прошлог месеца чланица овог савеза постала Јерменија, а да у марту званично постаје чланица и Киргизија. Евроазијски Савез омогућава чланицама да се спасу од економског колапса, али главна мана овог савеза је недостатак јасног курса и још увек неизграђена политика по многим питањима, наводи Раша Дајрект. У тексту се оцењује да је курс будућег развоја Евроазијског Савеза недефинисан, а Евроазијски Савез се описује као првенствено "трговински блок". Русија је суочена са многим проблемима, западним санкцијама, украјинском кризом, али без обзира на то у очима земаља бившег СССР-а, Русија је виђена као мотор економског развоја целог тог простора, каже се у тексту.
Прочитајте још:АЛАРМАНТНО: Русија хитно покренула војне вежбе у чак 12 региона
Међутим, тајна за дуговечност и успех Евроазијског Савеза стоји у њеним односима са Кином, а у том правцу се ствари већ померају, наводи Раша Дајрект и истиче да је Кина већ изразила жељу и заинтересованост за стварањем зоне слободне трговине са Евроазијским Савезом. БРИКС је моћан блок, али је без Кине нула, наводи овај портал и прави паралелу да исто важи и за Евроазијски Савез истичући да је за Евроазијски Савез важније да сруши све баријере у економији и трговини са Кином од повећања трговинског обима са Јужном Африком или Бразилом. Извор: Правда        

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА