Најновије

ЛДП: Николић да размисли шта говори

БEOГРAД - Либерално демократска партиjа сматра jе притисак на Tужилаштво за ратне злочине то што председник Србиjе Tомислав Николић коментарише наjаву тужиоца да ће испитати наводе ФХП у вези са оптужбама на рачун начелника Генералштаба Љубише Диковића.
Чедомир Јовановић (Фото: Јутјуб)

Чедомир Јовановић (Фото: Јутјуб)

ЛДП jе у саопштењу оценила да Николић треба да "размисли шта говори", пошто, како тврде, "уместо бриге за жртве и искрене жеље да се наводи фонда за хуманитарно право испитаjу, упућуjе претње Tужилаштву за ратне злочине". Tужилаштво за ратне злочине, поручили су либерали, ниjе и не сме бити политичка ни страначка позорница. ЛДП jе истакла да истраживање навода о ратним злочинима представља нужан предуслов напретка Србиjе, коjа у прошлости "никада ниjе нашла своjу срећу у гурању проблема под тепих и претњама, па неће ни данас". "Потпуна истина jедино и наjефикасниjе може да се утврди у оквирима надлежних институциjа, коjе ће радити без притиска и у складу са законским оквиром", сматраjу у ЛДП. Зато jе, како истичу, неопходно да Tужилаштво заврши посао и да цео случаj добиjе правни одговор. Председник Србиjе jе у интервjуу за "Политику" изjавио да jе однос према оптужбама на рачун Диковића показао тако што jе већ сутрадан разговарао са њим пред камерама и тако изразио став да стоjи уз њега. "Знам да jе честит човек, да jе школован и васпитаван у старом српском духу и сигуран сам да ниjе никакав ратни злочинац", рекао jе Николић. Kоментаришући наjаву тужиоца Вукчевића да ће испитати оптужбе коjе на рачун генерала Диковића износи фонд за хуманитарно право, председник Србиjе jе рекао да jе "бити тужилац за ратне злочине у Србиjи врло деликатно".
Прочитајте још:Чанак осуђује Николића због изјаве о Вукчевићу
"Oн ниjе пион Хашког трибунала, нити само jедна рука коjа треба да потписуjе декрете коjи стижу из Хага. Oн jе тужилац у Србиjи, у своjоj земљи, и треба да се у нешто увери. Сада ће мени jедан човек из Србиjе коjи jе врховни тужилац за ту материjу у земљи, 16 година после бомбардовања, да каже да ће нешто да испитуjе. И мандат му jе истекао. Нека мало размисли шта он то копа по Србиjи", рекао jе Николић, додаjући да "ниjе jедини" и да jе "почела поново нека оркестрирана кампања". Према Николићевим речима, "сваки тужилац треба да буде самосталан и он у Србиjи има ту потпуну самосталност, али нема независност". "Наш тужилац за ратне злочине ниjе схватио да jе самосталан. Oн мисли да jе орган неког другог самосталног тужилаштва", казао jе председник Србиjе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА