Најновије

Николић: Диковић је честит човек и васпитаван је у старом српском духу

БEOГРAД - Председник Србиjе Tомислав Николић изjавио jе у интервjуу за "Политику" да jе однос према оптужбама на рачун начелника Генералштаба Љубише Диковића показао тако што jе већ сутрадан разговарао са њим пред камерама и на таj начин изразио став да стоjи уз њега.
Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб)

Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб)

"Знам да jе честит човек, да jе школован и васпитаван у старом српском духу и сигуран сам да ниjе никакав ратни злочинац", рекао jе Николић у интервjуу, чиjи jе део данас пренео таj лист. Kоментаришући наjаву тужиоца за ратне злочине Владимира Вукчевића да ће испитати оптужбе коjе на рачун генерала Диковића износи фонд за хуманитарно право, председник Србиjе jе рекао да jе "бити тужилац за ратне злочине у Србиjи (jе) врло деликатно". "Oн ниjе пион Хашког трибунала, нити само jедна рука коjа треба да потписуjе декрете коjи стижу из Хага. Oн jе тужилац у Србиjи, у своjоj земљи, и треба да се у нешто увери. Сада ће мени jедан човек из Србиjе коjи jе врховни тужилац за ту материjу у земљи, 16 година после бомбардовања, да каже да ће нешто да испитуjе. И мандат му jе истекао. Нека мало размисли шта он то копа по Србиjи", рекао jе Николић, додаjући да "ниjе jедини" и да jе "почела поново нека оркестрирана кампања". Према Николићевим речима, "сваки тужилац треба да буде самосталан и он у Србиjи има ту потпуну самосталност, али нема независност".
Прочитајте још:(ИНТЕРВЈУ) Милан Видојевић: Завршни чин уништења Срба десиће се изнутра
"Наш тужилац за ратне злочине ниjе схватио да jе самосталан. Oн мисли да jе орган неког другог самосталног тужилаштва", казао jе председник Србиjе. "Политика" ће интервjу са Николићем обjавити у сутрашњем празничном троброjу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА