Најновије

ОЕБС: Украјинска армија јуче гранатирала Луганск касетним бомбама

ЛУГАНСК - ОЕБС је потврдио да је јуче украјинска армија гранатирала Луганск касетним бомбама о чему је јавност синоћ обавестио штаб армије ЛНР.
Припадник армије ЛНР (Фото: Новоросинформ)

Припадник армије ЛНР (Фото: Новоросинформ)

Проруске снаге су јавност упозориле да Кијев појачава ратна дејства и да је Луганск жестоко гранатиран, а сада је то и мисија ОЕБС-а утврдила на лицу места. "Зграде које су гранатиране у Луганску су гранатиране касетним бомбама." - пише у документу ОЕБС-а који је објављен после увиђаја припадника мисије ОЕБС у Луганску.
Прочитајте још:Најмање 28 мртвих док откуцава сат до почетка примене Минског договора
ОЕБС је такође истакао да је дошло до појачаних ратних дејстава, те да се користи тешка артиљерија и минобацачи. Светски лидери су упозорили обе зараћене стране да очекују максимално поштовање Минског договора, а 15. фебруара у поноћ ступа на снагу одредба о прекиду ватре. Проруске снаге су у више наврата током последњих месеци доказале јавности да Кијев користи забрањене врсте бомби као што су касетне, а чак је и Хјуман Рајтс Воч писао Петру Порошенку да је реч о злочиначким акцијама украјинске армије захтевајући прекид такве праксе. На који начин ће утицати ово најновије саопштење ОЕБС-а, о евидентном кршењу правила ратовања од стране Кијева, на светске лидере и цео процес установљења мира остаје да се види. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА