Најновије

Рат саопштењима ДС и СНС

БЕОГРАД - Рат саопштењима СНС и ДС наставио се данас одговором демократа, у коме се напредњаци оптужују за "дезинформисање јавности и огромно незнање".
ДС оптужио СНС (Фото: Еизбори.цом)

ДС оптужио СНС (Фото: Еизбори.цом)

Полемика две странке отпочела је раније данас, пошто је ДС оптужила председника Србије Томислава Николића за притисак на тужиоца за ратне злочине Владимира Вукчевића, на шта су напредњаци у саопштењу питали ДС у чему је то председник погрешио и навели да су демократе "срамота Србије". ДС одговара СНС да је Николић злоупотребио и прекорачио овлашћења, директно се мешајући у рад тужиоца за ратне злочине. На оптужбе напредњака да се лидер демократа Бојан Пајтић "шетка по белом свету и лоше говори о својој држави", демократе одговарају да то управо чини лидер СНС и премијер Србије Александар Вучић. "У Шведској прича да би требало да будемо као Швеђани, у Финској као Финци. У Давосу се пореди са Томасом Маном, у Минхену се свечано одриче Нобелове награде. Тако се брука држава", поручују из ДС и додају да је Пајтић у Бриселу говорио о последицама "бахате и шарлатанске власти, а не о држави Србији". "То научите да разликујете. Ви нисте држава. Ви сте само скуп незналица који злоупотребљавају власт", пише у саопштењу. Из ДС поручују и да нико никад у тој странци није рекао да је начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић злочинац и да о томе одлучују правосудни органи, а не странка и таблоиди.
Прочитајте још:ДС ТВРДИ: Томислав Николић претио тужиоцу за ратне злочине Владимиру Вукчевићу
На наводе из СНС да демократе чине бестидници, из ДС узвраћају истом мером, јер СНС, како пише у саопштењу, оптужује и вређа без трунке знања и достојанства. Николић је "Политици", коментаришући најаву Вукчевића да ће испитати оптужбе које на рачун генерала Диковића износи Фонд за хуманитарно право, рекао да је "бити тужилац за ратне злочине у Србији (је) врло деликатно". "Он није пион Хашког трибунала, нити само једна рука која треба да потписује декрете који стижу из Хага. Он је тужилац у Србији, у својој земљи, и треба да се у нешто увери. Сада ће мени један човек из Србије који је врховни тужилац за ту материју у земљи, 16 година после бомбардовања, да каже да ће нешто да испитује. И мандат му је истекао. Нека мало размисли шта он то копа по Србији", рекао је Николић, додајући да "није једини" и да је "почела поново нека оркестрирана кампања". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА