Најновије

Тони Блер организује Владу Србије по узору на британску

БEOГРAД - Потез Владе Србиjе да ангажуjе консултантску кућу бившег британског премиjера Tониjа Блера за помоћ у формирању стручних тимова у кабинету премиjера Aлександра Вучића, значаjан jе сигнал и путоказ у правцу модернизациjе државног апарата, изjавио jе представник Oрганизационог одбора саветовања „Велика Британиjа и Србиjа - стварање стратегиjских партнерстава“ др Mихаjло Рабреновић.
Тони Блер и Александар Вучић (Фото: Влада Србије)

Тони Блер и Александар Вучић (Фото: Влада Србије)

Фирма „Tонy Блер Aшосејтс“, како jе обjаснио, предлаже модел рада кабинета коjи ће функционисати помоћу пет такозваних “деливери” јединица у оквиру Владе Србиjе - за приватизациjу jавних предузећа, инфраструктуру, директне стране инвестициjе, државну управу и за пољопривреду, и то по узору на модел рада некадашњег британског премиjера. “За потпуни успех овог модела од пресудног jе значаjа да за те послове буду одабрани људи са одговараjућим знањима и искуствима”, рекао jе Рабреновић, иначе експерт за стратегиjски менаџмент и модернизациjу jавног сектора.
Прочитајте још:Шешељ: Николић и Вучић да се не играју главом да хапсе српске четнике
Неопходно jе да се настави са даљом модернизациjом jавног сектора у Србиjи, а посебно реформама коjе се односе на управљање jавним сектором и jавним предузећима, рекао jе он у изjави Танјугу уочи конференциjе на тему сарадње Србиjе и Велике Британиjе, коjа ће у организациjи консултантске куће “Eуросфера” бити одржана 27. фебруара. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА