Најновије

Војска Новорусије спречила Порошенка да оде на инаугурацију Колинде

ЗАГРЕБ - Председник Украјине Петро Порошенко отказао је долазак на сутрашњу инаугурацију хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић, преносе хрватски медији.
Порошенко (Фото: Званични Твитер профил)

Порошенко (Фото: Званични Твитер профил)

Порошенко је као разлог отказивања доласка на инаугурацију навео све јаче нападе проруских снага на Дебалцево на истоку Украјине, пренео је ХРТ. Инаугурација новоизбаране председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић биће одржана сутра, на загребачком Марковом тргу. Поред хрватских званичника инаугурацији ће, према подацима Хине, присуствовати 88 делегација, а Србију ће представљати премијер Александар Вучић. Порошенко је раније такође најавио своје присуство.

Прочитајте још:

Покушан атентат на Александра Захарченка председника ДНР!Исламисти ставили Курде у кавез и парадирали градом

Иако примирје у Украјини треба да ступи на снагу за само неколико сати, борбе у тој земљи се настављају, а новинари агенције АФП јавили су да су близу града Дебаљцева, око 65 километара североисточно од Доњецка, видели шест система вишеструких ракетних бацача, неколико тенкова и десетак топова 152мм како иду ка линији фронта проруских снага. Регуларно артиљеријско бомбардовање чули су новинари у граду Горловка, око 20 километара од Дебаљцева. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА