Најновије

ЕСКАЛАЦИЈА УЖАСА: Од Минског договора настају једино нова минска поља

НОВОРУСИЈА - Александар Захарченко, први човек ДНР, изјавио је да је одмах после поноћи, када је требало да наступи примирје у складу са Минским договором, дошло до јачања ратних дејстава од стране украјинске армије, оптуживши Кијев за намерну опструкцију примирја.
Доњецк (Фото: Новороссиа.Су)

Доњецк (Фото: Новороссиа.Су)

Едуард Басурин, министар одбране ДНР, изјавио је за Раша Тудеј, да украјинска армија наставља акције у Дебаљцеву. Дмитри Јарош, лидер радикалне организације "Десни сектор", сајту украјинске Нацгвардије, рекао је да "два његова батаљона настављају ратна дејства у Дебаљцеву и да постижу одличне резултате". Ова организација отворено признаје да крши примирје, а Јарош је и по самом потписивању Минског договора јавно рекао да неће поштовати тај договор и да са сепаратистима нема никаквог договора. Штаб армије ДНР у Доњецку је од синоћ кренуо да извештава о масовним артиљеријским ударима украјинске армије по овом граду, a министарство одбране ДНР је известило да код Дебаљцева има нових жртава и да позиције проруских снага трпе страховите артиљеријске ударе.
Прочитајте још:Москва одбрусила: Америчке оптужбе су као гатање из шоље за кафу
Анатолиј Стелмах, представник украјинске армије, синоћ је пред поноћ изјавио да они нису добили још никакву команду о прекиду ватре, али да ће поштовати наредбе Петра Порошенка, те уколико добију наредбу да прекину ратна дејства, то ће и учинити. Стелмах је ово изјавио у живом укључењу на тв каналу "Украина", наводи агенција Новороссиа, али нешто касније је кабинет председника Петра Порошенка јавности саопштио да је Порошенко наредио прекид ватре и ратних дејстава. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА