Најновије

Дачић поручио зараћеним странама: Друга шанса за мир не сме бити пропуштена!

БЕОГРАД – Председавајући ОЕБС-а министар спољних послова Србије Ивица Дачић данас је позвао све стране да се стриктно уздрже од свих акција које би могле да угрозе прекид ватре на истоку Украјине, који је ступио на снагу 15. фебруара.
Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Дачић (Фото: ЈуТјуб)

„Очекујем да све стране покажу највиши ниво одговорности тако што ће у потпуности поштовати и придржавати се прекида ватре у свим областима, укључујући и област око Дебаљцеве”, навео је Дачић у саопштењу. „Позивам их да се придржавају Пакета мера за имплементацију споразума из Минска од септембра 2014. године, који је усвојен 12. фебруара. Друга шанса за мирно решење конфликта не сме бити пропуштена”, упозорио је Дачић.
Прочитајте још:ПОТПУНО РАСУЛО: Кијев изгубио контролу над водећим батаљонима украјинске армије
Шеф српске дипломатије је похвалио посвећен и тежак рад особља Специјалне посматрачке мисије ОЕБС-а (СММ) у Украјини и њихову ажурност у подршци имплементације Пакета мера. „Позивам све стране да тесно сарађују са СММ и да поштују и обезбеде сигурност, безбедност, несметан приступ и слободу кретања за мониторе СММ на терену”, навео је Дачић. Дачић је рекао да ће ОЕБС и Трилатерална контакт група наставити да улажу сваки напор према поновном успостављању мира и стабилности у Украјини. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА