Најновије

(ВИДЕО) Овако су нас Американци видели пре 20 година

ВАШИНГТОН - Још 1965. магазин „Тајм” је описао Југославију као земљу Маркса, али пола Карла, пола Гручо Маркса, јер се у нашем социјализму пила кока-кола, гледали су се холивудски филмови, слушали џез и рокенрол, а на малим екранима се приказивале серије „Дуго топло лето” и „Градић Пејтон”.
САД (Фото: americantravel.dk)

САД (Фото: americantravel.dk)

Америчка телевизијска мрежа ЦБС, односно ТВ станица из њене филијале у Лос Анђелесу, Калифорнија, снимила је 1986. један занимљив туристички документарац. Он приказује прекрасну земљу, туристичке атракције те лежеран и богат животни стил оних који живе у Југославији. Водич овог програма је била америчка глумица Мелоди Роџерс, а Југославија је била само једна од многих земаља које су представљене на овој америчкој телевизији 1980-их. О овој чудесној земљи која је разбила њене предрасуде, Мелоди је између осталог рекла како “Има ривијеру као Француска, коцкарнице Монте Карла, острва као Грчка, крајолике као у Великој Британији и Алпе као Швајцарска. При том се у овој земљи може вечерати уз врхунско вино за само пет долара по особи.” Занимљиво је напоменути да на крају емисије, она сумира своје осећаје о томе што је путујући кроз Југославију видела наводећи да је то била једна од најлепших земаља које су она и њена екипа икада посетили. Њеним речима речено, “Ово је спектакуларно!”
Прочитајте још:

Графити УЧК исписани на богословији у Призрену

Још једна занимљива ствар коју је водитељица напоменула је и њен својеврстан коментар југословенског социјализма. Док се је пела степеницама једног замка у Опатији она је рекла:  -Дуж целе југословенске ривијере постоје ови прекрасни замкови које су некада користили краљеви и краљице, племство Југославије. Па, пошто више нема племства, они су сада лепи, необични хотели које користе људи попут вас и мене.” Извор: Носталгично.цом

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА